Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Om fastighetsbranschen

Det kanske kan låta som om vår bransch bara handlar om fastigheter. Men egentligen handlar det mest om människorna som av olika anledningar vistas i dem – och alla oss som arbetar med fastigheterna på olika sätt.

Alla olika byggnader, och framförallt alla olika verksamheter som ryms där, ställer varierande krav på oss som arbetar i fastighetsbranschen. Vårt jobb är att ta hand om byggnaderna och rusta dem inför framtiden. Det är också vårt uppdrag att se till att människorna som verkar, bor och vistas i och kring dem får en vardag som flyter på. Vi ska sköta fastigheternas ekonomi och hålla oss uppdaterade kring ny teknik och nya sätt att arbeta ännu mer hållbart. Det innebär att det finns plats för en mängd olika kompetenser i vår bransch.

Du som är sugen på att arbeta inom branschen kan räkna med varierade arbetsdagar, frihet att planera ditt eget jobb och en tillvaro där det är lätt att vidareutvecklas och byta roll om du får lust.

Vi kommer alltid att behöva fastigheter till butiker, kontor och för att ha någonstans att bo. Men det är inte bara därför fastighetsbranschen är en framtidsbransch. Just nu byggs det mer än någonsin och de kommande åren behöver vi förstärkning med 15 000 personer som inte finns i branschen idag.

Så till dig som står inför att välja yrke, eller funderar på att byta jobb, vill vi bara säga: Välkommen till en bransch som är, och kommer att fortsätta vara, full av möjligheter.